Tanım ve Kapsam
Harran Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktorasını tamamlamış, tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlilik eğitimlerini tamamlamış araştırmacılar tarafından üretilen bilimsel/sanatsal çalışmaların sonuçlarının ulusal ve/veya uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulması veya ulusal ve/veya uluslararası bilimsel/sanatsal etkinliklere aktif katılım durumunda ortaya çıkan harcamaları karşılamak üzere sunulan özel projelerdir.
Başvuru Koşulları
Bu destek programı için başvuru yapacak yürütücünün Harran Üniversitesi'nde tam zamanlı akademisyen olarak çalışması gerekmektedir;
Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Projesinden yararlanabilmek için BAP komisyonu tarafından oluşturulan performans gösterge tablosunda yer alan maddelerden en az 50 puan alınması gerekmektedir. Aynı anda çok sayıda başvuru olması durumunda performans puanına göre desteklenecek proje sınırlaması yapılır, puanı yüksek olan kişiler tarafından sunulan projeler öncelikle desteklenir.
Proje Değerlendirme Süreci
Bu proje türünde hakem değerlendirmesi yapılmayacaktır. Projelerin değerlendirilmesi için BAP komisyonu ve proje ekibinin katılımı ile ön değerlendirme amacıyla panel düzenlenir. Panelde proje ile ilgili sorular sorulur ve panel sonrasında proje için ret veya kabul kararı alınır.
Görev Alma Limitleri
Bu proje türünde görev alma sayısında bir sınırlama yoktur.
Proje Süresi
Proje süresi (ek süre dahil) en fazla 6 ay olabilir.
Proje Destek Tutarı
Öğretim üyelerinin HAVİS Programı verilerinden elde edilen akademik performans puanını baz alınarak bütçe desteği verilecektir.
Puan Skalası:
TÜBİTAK 1001 ve 1003 projelerinde yürütücü olmak: 100 Puan TÜBİTAK 1001 ve 1003 projelerinde araştırmacı olmak: 50 Puan TÜBİTAK 3501, 1005, 1505, 3005 ve 1007 projelerinde yürütücü olmak: 75 Puan TÜBİTAK 3501, 1005, 1505, 3005 ve 1007 projelerinde araştırmacı olmak: 35 Puan TÜBİTAK 1002 projesinde yürütücü olmak: 25 Puan TÜBİTAK 1002 projesinde araştırmacı olmak: 15 Puan Uluslararası İkili Projelerde Yürütücü/Koordinatör olmak: 100 Puan Uluslararası İkili Projelerde araştırmacı olmak: 75 Puan İlgili yıl içerisinde WOS Q1 sınıfı dergilerde yapılmış olan yayın: 50 Puan |
İlgili yıl içerisinde WOS Q2 sınıfı dergilerde yapılmış olan yayın: 30 Puan |
İlgili yıl içerisinde WOS Q3 sınıfı dergilerde yapılmış olan yayın: 15 Puan TR Dizin: 10 Puan Ulusal patent tescili almış olmak: 50 Puan |
Uluslararası patent tescili almış olmak: 100 Puan Atıf: WOS (Q1, Q2, Q3 ve Q4) dergilerindeki her bir atıf için 1 puan (En fazla 50 Puan alınabilir) |
Harcama Kalemleri
a. Başvuru aşamasında, projelerin bütçeleri, destek koşullarında belirlenmiş olan üst limitlerin üzerinde olamaz. Otomasyon sistemi üst limiti geçen durumlarda başvurunun tamamlanmasına izin vermez.
b. BAP Birimi tarafından desteklenecek olan projelerde bulunabilecek olan harcama kalemleri 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümleri kapsamında yapılmaktadır.
c. Bilimsel Etkinlik katılımı kapsamında yürütücünün harcamasını yaptığı yol gideri (Uçak, Otobüs, ara transfer araçları vb.), katılım bedeli, konaklama bedeli ve harcırah ödemeleri yapılabilir.
Proje sonuçlarının yayımlanması
Bilimsel Etkinlik Katılım Destek Proje sonuçlarının yayımlanmasına yönelik bir şart yoktur.